Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Deze supplementen in de vorm van capsules, pillen, poeders, drankjes of druppels bevatten vitamines en mineralen of speciale bioactieve stoffen. Door de juiste voedingssupplementen te gebruiken naast een gezond en afwisselend dieet zorg je ervoor dat je lichaam alles binnenkrijgt dat het nodig heeft. Voedingssupplementen in Breda kun je op verschillende plekken kopen. Laat je zeker adviseren door een deskundige verkoper.

Waarom zou je voedingssupplementen gebruiken?

Voedingssupplementen zorgen ervoor dat jij tekorten in je voeding aan kunt vullen. Tegenwoordig bevat onze voeding niet meer de vitaminen en mineralen die het vroeger bevatte. Zelfs met een gezond en afwisselend voedingspatroon kan het dus zijn dat je tekorten oploopt. Op de langere termijn kunnen deze tekorten leiden tot vervelende gezondheidsklachten, zoals hartkloppingen, chronische vermoeidheid, een spastische darm en spijsverteringsproblemen, angsten en nog veel meer. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw lichaam niets tekort komt.

Veel voedingsmiddelen zijn geraffineerd

Veel voedingsmiddelen zijn gerafineerd. Dit wil zeggen dat ze geen kostbare voedingsstoffen meer bevatten omdat deze eruit gehaald zijn. Denk hierbij aan witte producten zoals witmeel, witbrood, witte pasta, witte rijst, jozozout, witte suiker en verschillende oliën. Hierdoor krijgt je lichaam wel calorieën binnen, maar geen voedingsstoffen. Voor een gezond eetpatroon valt het sowieso aan te raden om deze producten links te laten liggen. Het verteren van al het voedsel kost energie. Deze energie komt onder andere uit mineralen en sporenelementen. Doordat je deze niet binnenkrijgt door het eten van geraffineerde voedingsmiddelen onttrek je als het ware energie aan je lichaam.

Verschillende soorten voedingssupplementen

Er zijn gigantisch veel voedingssupplementen om uit te kiezen, van de bekende multivitamine tot superfoods als acaipoeder. Welk voedingssupplement het meest geschikt is voor jou hangt onder andere af van je voedingspatroon, hoeveel je beweegt en sport en van eventuele gezondheidsklachten. Sommige vitamines en mineralen komen de meeste Nederlanders tekort, zoals vitamine D en magnesium. Ook zijn veel mensen gebaat bij een betere weerstand, zeker in de winter. Vitamines die daarbij kunnen helpen zijn bijvoorbeeld vitamine A, C, B6 en B11 en D. Ook mineralen als ijzer, koper, zink en seleen zijn belangrijk voor de weerstand. Heb je last van vermoeidheid? Dan kun je extra antioxidanten gebruiken. Deze stoffen beschermen tegen agressieve vrije radicalen, dit zijn de stoffen die lichaamsweefsel en cellen beschadigen, waardoor ziekten kunnen ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *