Hoewel ik een heerlijk huis heb in het gezellige Spijkenisse, vind ik het forensen naar mijn kantoor net buiten Rotterdam toch wat veel worden. Om de reistijd te verkorten lijkt het me daarom prettig om in of rond Rotterdam zelf te gaan wonen. Hoewel de huizenmarkt op dit moment niet de meest makkelijke markt is en de goedkope huizen niet voor het oprapen liggen, hoop ik toch met de verkoop van mijn huidige woning in Spijkenisse voldoende budget bij elkaar te kunnen krijgen. Ik ben dus op zoek naar een goede makelaar in Spijkenisse, die de markt kent en mijn woning snel en zonder zorgen weet te verkopen.

De kenmerken van een goede makelaar

Mijn keuze voor een perfecte makelaar kan geheel anders zijn dan jouw keuze. Ik vind het persoonlijk belangrijk dat ik geheel ontzorgd wordt en gewoon kan doorgaan met leven en werken tijdens de verkoop of tijdens het te koop staan van mijn huis. Voor mij betekent dit dat ik een klik moet voelen met mijn makelaar en me niet onprettig zal voelen wanneer de makelaar een bezichtiging doet met potentiĆ«le kopers van mijn woning. Ook wil ik graag dat de aanmelding op bijvoorbeeld Funda, de foto’s en de rondleidingen door het huis geheel verzorgd worden.

Meerdere makelaars in Spijkenisse overwegen

Bij mijn zoektocht naar een makelaar in of rond Spijkenisse vind ik het prettig om zeker twee of drie makelaars te spreken voordat ik een keuze maak voor de diensten van een specifieke makelaar. Tevens wil ik natuurlijk alles weten over de tarieven van de makelaars in Spijkenisse. Wat doet men voor mijn geld? Is er een vast tarief? Of berekent men bijvoorbeeld een percentage van de koopprijs bij de verkoop van mijn woning als courtage?

Na het uitnodigen van drie verschillende makelaars op de koffie kon ik voor mezelf een goed overzicht maken van de voordelen en de kosten. Uiteindelijk koos ik voor een makelaar die iets hogere bedragen voor de diensten rekende dan de anderen, maar hiervoor ook een woningstylist en een fotograaf leverde.

Het voorbereiden op de verkoop van je huis

Samen met de styliste maak ik een rondje door mijn huis en we komen tot de conclusie dat het handig kan zijn om tijdens de verkoopperiode het huis wat leger te hebben. Ik huur een goedkope kleine opslagruimte en plaats overtollige spullen en meubels hierin. Zo tonen we de woning op zijn best en heb ik al veel zaken klaar staan voor de verhuizing. Ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *