Een hondentraining in Limburg biedt talloze voordelen voor zowel baas als hond. Het is leuk om je hond commando’s aan te leren, zoals ‘zit’, ‘af’, en ‘poot’ maar de hondentraining gaat verder dan deze basis. De training zorgt er namelijk voor dat je hond beseft dat hij lager in rang is dan jijzelf. Het is belangrijk dat een hond beseft dat jij hoger in de roedel staat om gedragsproblemen te voorkomen.

Socialisatie door hondentraining

De socialisatiefase is een belangrijke periode in het leven van je hond. Deze fase bestaat uit de eerste paar weken van het hondenleven, vanaf 3 tot 12 weken oud. De ervaringen en indrukken die je puppy in deze fase opdoet zal hem of haar voor de rest van het leven tekenen. Zorg er dus voor dat je puppy veel aandacht krijgt in deze periode en in contact komt met andere dieren en honden, kinderen en zijn leefomgeving. Door de puppy hier op jonge leeftijd aan te laten wennen gaat hij het niet als een bedreiging zien. Tijdens de socialisatiefase laat je zien waar je puppy in huis mag komen en welk gedeelte off-limits is. Traplopen is voor geen enkele hond goed, dus vaak zal de hond alleen beneden rond mogen lopen.

Gehoorzaamheid na hondentraining

Nadat je jouw hond hebt gesocialiseerd kun je beginnen met de gehoorzaamheidstraining. Het werkt goed om lessen te nemen bij een hondenschool. Tijdens de training leer je jouw hond onder andere om te komen als je hem roept en leert je hond om aan de lijn te lopen. Afhankelijk van je hond en je eigen behoeften kun je de hond ook aanleren om over een sprintparcours te rennen. Door middel van korte spellen traint je hond op een manier die leuk en effectief is voor iedereen. Daarnaast kom je in contact met andere hondeneigenaren, waarmee je ook buiten de puppycursus contact kunt houden.

Gedragsproblemen hond verhelpen

Gedragsproblemen kunnen er in sluipen of aangeboren zijn. Als je hond gedrag vertoont dat zowel voor de hond als de omgeving niet fijn is kun je ook hiervoor een hondentraining in Limburg volgen. Denk hierbij aan honden die niet alleen kunnen blijven of alles eten dat ze zien. Ook fobieën of obsessief gedrag kunnen met de juiste training vermindert of verholpen worden. In de meeste gevallen is een probleem hanteerbaar te maken zodat de baas weer geniet van de hond en het welzijn van de hond verbetert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *