Stel je hebt diabetes, dan weet je dat gezond eten ontzettend belangrijk voor je is. In dat geval is het verstandig contact op te nemen met de diëtist in Veenendaal. De diëtist in Veenendaal heeft de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek succesvol afgerond en geldt als een specialist op het gebied van gedrag en voeding. Dit zowel bij ziekte dus, maar ook bij gezondheid.

Expertise van de diëtist in Veenendaal

Tegenwoordig kun jij je licht opsteken bij gezondheidscoaches, voedingsdeskundigen en je online tegoed doen aan allerlei voedingsadviezen. Beter is echter te kiezen voor de expertise van de diëtist in Veenendaal. Dan weet je in elk geval dat je met iemand te maken heeft die wél een opleiding gevolgd heeft. De diëtist in Veenendaal kan je begeleiden als je gewicht wilt verliezen of juist wat aan gewicht wilt winnen. De diëtist geeft je voedingsadvies en helpt mensen met diabetes, hart- en vaatziekten, longziekten, kanker en nierfalen. Deze mensen moeten namelijk anders leren eten. De specialist in Veenendaal geeft je eveneens advies over je voeding als je zwanger bent, zoals de diëtist je ook kan helpen als je te kampen hebt met een voedselallergie of als je aan topsport doet.

Advies op maat

In alle gevallen heb je eerst een goed gesprek met de diëtist in Veenendaal. Op die manier wil de specialist een goed beeld van je kunnen schetsen en van jouw persoonlijke situatie. De diëtist wil weten hoe de thuissituatie precies is, welk beroep je hebt, of je sport en of je rookt en drinkt Ook medicatiegebruik komt aan de orde. Ook het voedingspatroon komt uiteraard ter sprake. Op basis van al deze informatie en uiteraard jouw wensen en voorkeuren komt de diëtist in Veenendaal met een advies op maat. Er worden doelen gesteld en de diëtist helpt je om de doelstellingen daadwerkelijk te halen.

Eerst van je eigen risico af

Het ligt aan je zorgverzekeraar of je al dan niet een verwijzing nodig hebt om naar de diëtist in Veenendaal te gaan. Ga je vanwege medische reden naar de diëtist, dan is een verwijzing van je huisarts wel handig. In de basisverzekering is drie uur dieetadvisering op jaarbasis opgenomen. Als je er gebruik van gaat maken, gaat het overigens wel eerst van je eigen risico af. Met een aanvullende verzekering zou je eventueel een aanvullende vergoeding kunnen krijgen en er dus meer uren vergoed worden. Voor mensen die te maken hebben met diabetes, COPD en hart- en vaatziekten geldt de ketenzorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *